The Namaste| Contemporary ADU

 

Responding to the client's design aesthetics, we created a dark stained wood box, with a back patio carved out and clad in warm natural wood.

This client challenged us to develop a design that was simple, modern, and dark. To respond to this request we cladded the simple form in darkly stained cedar siding, with natural cedar where the volume is carved out at the back patio. The goal was to keep the ADU compact and efficient while making it feel larger by developing a strong connection between indoor and outdoor spaces. We created a simple box form, and then carved out a covered patio and protected front entryway. The interior is bright and open with large windows and doors providing lots natural light from all directions and allowing the space to be opened to the outdoors. The client wanted a place to gracefully age-in-place, so we developed a single level design with minimal barriers within the ADU.

More information on our ADU design services:
http://www.propelstudio.com/accessory-dwelling-units-adu/

City of Portland Oregon ADU Resource Page:
https://www.portlandoregon.gov/bds/36676/

Credit
Propel Studio Architecture
Evergreen Craftsmen
Narwhal Mfg.
Carlos Rafael Photography

Location
Portland, Oregon
SE Hawthorne Neighborhood

Stats
550 sf
1-bedroom
1-bathroom