Sabin Wedding Pavilion

 

Creating a romantic backdrop for a backyard wedding, this pavilion makes use of reclaimed windows and locally sourced wood. 

We designed this playful backyard pavilion for a friend's wedding in NE Portland. They were holding the ceremony and reception in their backyard and were looking for a design that would be the backdrop for the festivities as well as a backyard hangout after the wedding. The design relied on simple materials that could be bought off-the-shelf. Cedar 2x6s, 2x2s, and reclaimed windows create the enclosure which sits on a simple concrete block foundation. Everything is attached by screws, with the idea being that the pavilion could be disassembled and moved at a later date if desired.

The pavilion was built in only a couple of days and worked perfectly during the event. It acted as the wedding pulpit, became the hang out point for family and friends, a stage for music, and place to sit and watch the crowd. It is now used by the young family as a backyard hangout space. 

Credit
Lucas Gray - Project Designer

Location
Portland, Oregon