Alberta Yoga
 

 

Drawing inspiration from the surrounding landscape of northern Alberta, the concept for this yoga studio creates a ceiling topography of wood fins that fold down into a feature wall and sauna.

The design challenge was to create a highly efficient layout for a new yoga studio, including locker rooms, spin studio, 2 yoga studios and a sauna. The program also called for a retail display and area for customers to hang out before and after classes. We tried to develop a floor plan that was efficient as possible to maximize useability, while focusing the design expression on the ceiling plane. Wood fins create a dynamic topographic ceiling, and fold down to become the retail feature wall and infrared sauna room. 

Credit

Sam Sudy - Project Designer
Lucas Gray - Project Designer

Lighting Design by Biella Lighting

Location

Alberta, Canada