Cao_He_Jing_Business_01add titleadd titleadd titleadd titleadd titleadd titleadd titleadd titleadd titleadd titleadd titleadd title

Cao He Jing Central Business District

Playful columns and large light wells animate the new urban center tucked under the landmark towers.

By lifting the podium and towers, we created a large, protected gathering space for the community. This flowing pedestrian level weaves through the entire site connecting the subway station to the business park and sports center. We activated the roof of the shopping center with various functions giving office workers a place to relax, while maximizing the rentable retail space. Behind the towers is a sports center wrapped with a spiraling running track and an office park of six freestanding buildings raised on pilotis. This opens the ground level for pedestrian movement. Separating pedestrian and automobile access alludes to the garden cities of Le Corbusier.
Propel Studio staff were part of a four-person competition design team – renderings by the BAU rendering team.

Shanghai, China

1,000,000 sf Office Towers, 400,000 sf Shopping Mall, 50,000 sf Athletic Center, 500,000 sf Business Park

Shopping Mall, Office Towers, Office Park, Athletic Center

Master Planning, Conceptual Design, Landscape Design

While working at Brearley Architects and Urbanists